Notícies

Ves enrere L'OLI D'OLIVA, FONT DE SALUT, CULTURA I RIQUESA

L'OLI D'OLIVA, FONT DE SALUT, CULTURA I RIQUESA

Jornades dedicades al cultiu de l'olivera i l'elaboració de l'oli d'oliva

L'OLIVERA és el protagonista indiscutible del paisatge agrícola del Parc Natural de Chera-Sot de Chera. Durant centenars d'anys cheranos i soteros han acollit en les seues terres este cultiu a fi d'obtindre oli d'oliva. Este conegut "oro líquido" és un component fonamental de la dieta mediterrània i posseïx excel·lents propietats per a la salut, a més de múltiples qualitats culinàries.

El dissabte 16 de maig de 2015 el Parc Natural de Chera-Sot de Chera en col·laboració amb l'Ajuntament de Sot de Chera, celebraran unes jornades entorn de l'Almàssera del Comte, reconeguda per la Generalitat Valenciana com a Col·lecció Museogràfica i dedicades al cultiu de l'olivera i l'elaboració de l'oli d'oliva. El programa de la jornada serà el següent:!

  • 17:00 h.- Taller infantil (de 3 a 10 anys): Les "OLIVERAS" I EL SEU APROFITAMENT, en la Plz. Beltrán Segura (davall l'olivera). Al finalitzar el taller realitzarem el berenar tradicional amb oli.
  • 18:00 h.- Visita guiada a l'ALMÀSSERA DEL COMTE, cmo introducció a la TAULA REDONA que tindrà lloc en la Pl. Guerriller Romeu. A continuació tast popular d'oli en el mateix lloc.

Durant la vesprada del dia 16 de maig de 18:00 a 20:00 h romandrà oberta l'ALMÀSSERA DEL COMTE per a la seua visita.

 T'ho vas a perdre?